Спортклуб Парчевич Славия-Ченгелов Торпедо Локомотив Локо Локо Пловдив Локомотив Пловдив ПФК Локомотив Пловдив Пловдив - това сме ние!
Локомотив Пловдив Спортклуб Пловдив

Избрано Видео

На тази дата: 02 Февруари

1967г. Румен Димитров - българин, защитник; играл в Мадан, Локомотив (Пловдив) (1990/93, 1996/99, А група), Ботев (Пловдив) (1993/96, А група); Мачове/голове в А група: 209/5; Мачова/голове за Локомотив (Пловдив): 133/5; Мачове/голове в Европейските клубни турнири за Локомотив (Пловдив): 2/0 (за Купата на УЕФА); Дебют за Локомотив (Пловдив): 15.09.1990 срещу ЦСКА (София) (0:1); Бронзов медалист с Локомотив (Пловдив) (1992) и с Ботев (Пловдив) (1994, 1995); брат на Красимир Димитров

Новини за Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив

Локо портала

Емблемата на Локомотив Пловдив

Публикувано на 31 May 2010 от

Въведение

Настоящата спецификация представлява описание на герба на футболен клуб “Локомотив” (Пловдив) и служи за еталон при неговото възпроизвеждане. Неизменна част от спецификацията представляват приложените векторни графични файлове, които следва да бъдат съхранявани в оригиналния им вид, а копия от тях да бъдат използвани при изработката на материали, върху които е положен клубният герб.

Общо описание

Клубният герб представлява щит с вертикално обособени черна и червена половини. В центъра на щита в характерно графично начертание е разположена буквата „Л”. В горната си част щитът е опасан от бяла лента с надпис „ПЛОВДИВ”.В долната част на щита, под буквата „Л”, са поставени криле, символизиращи историческата обвързаност на клуба с железопътното ведомство.

Герб на Локомотив Пловдив

Сваляне на емблемата на Локомотив Пловдив

Предоставяме ви за сваляне емблемата на Локомотив Пловдив в различни векторни и растерни формати. Употребата и трябва да става спрямо описания в закона за запазените марки и авторските права ред.

Векторни формати

Локомотив Пловдив Емблема – EPS
Локомотив Пловдив Емблема – Corel 3
Локомотив Пловдив Емблема – Corel 4

Растерни формати

Локомотив Пловдив Емблема – 50px
Локомотив Пловдив Емблема – 75px
Локомотив Пловдив Емблема – 100px
Локомотив Пловдив Емблема – 130px
Локомотив Пловдив Емблема – 150px
Локомотив Пловдив Емблема – 175px
Локомотив Пловдив Емблема – 200px
Локомотив Пловдив Емблема – XL

Геометрично описание

В оригиналния си мащаб щитът има височина 100 mm и ширина 70 mm. Контурът е с дебелина 5 pt. Основните точки, описващи кривата на щита са 5, като кривината в долната част на щита се определя от обозначените размери.

Вертикално щитът е обособен в две половини чрез вертикален разделител с ширина 3 pt. Лявата половина на щита е в черен, а дясната – в червен цвят. Цветовете са определени по-долу в настоящата спецификация.

Размерите и разположението на отделните елементи на герба са в съответствие с даденото по-долу оразмеряване.

Надписът „ПЛОВДИВ” върху лентата е с шрифт „SP Briton” (приложен към настоящата спецификация), 30pt, с междубуквено разстояние, определено чрез допирането на лявата и дясната част на надписа с вертикалите по вътрешната част на контура на щита. Надписът е центриран вертикално в лентовото пространство, като за отправни служат основните горна и долна базови линии на шрифтовото начертание.

Разстоянието над лентата до вътрешната част на горният контур на щита е равно на разстоянието под лентата до горната греда на буквата „Л”. Формата и размерите на двата графични символа – буквата „Л” и жп-крилете са съгласно приложените графични файлове. Двата символа са центрирани в частта от щита под лентата. Разстоянието между тях е такова, че мислената линия под ъгъл 45°, минаваща през десния контур на крилете да е допирна към долния десен край на буквата „Л”.

Регламентирани цветове

В клубния герб са използвани четири цвята – черен, бял, червен и „златен”. Последните два цвята се дефинират по следният начин в зависимост от начина на възпроизвеждане:

Референтни цветове за печат:
Червен – Pantone 186 C (CMYK 0-93-95-0);
„Златен” – Pantone 466 C (CMYK 0-20-60-20)

За екранно изображение:
Червен: #D62612 (RGB 214-38-18);
„Златен”: #CCAB6A (RGB 204-171-106)

История на Герба

Сп.Кл. Караджа

Сп.Кл "Атлетик" Пловдив

Сп.Кл "Атлетик" Пловдив

"Пловдивски Спортклуб"

"Пловдивски Спортклуб"

Сп.Кл. "Петър Парчевич"

Сп.Кл. "Петър Парчевич"

"СП - 45" Пловдив

"СП - 45" Пловдив

ЖСК-Пловдив ЖСК - Пловдив

ЖСК-Пловдив

ДСО - "Торпедо"

ДСО - "Торпедо"

ДСО - "Локомотив"

ДСО - "Локомотив"

 ДФС - "Локомотив"

ДФС - "Локомотив"

ПФК - "Локомотив"

ПФК - "Локомотив"

Съжаляваме, не може да оставите коментари по тази статия.