Спортклуб Парчевич Славия-Ченгелов Торпедо Локомотив Локо Локо Пловдив Локомотив Пловдив ПФК Локомотив Пловдив Пловдив - това сме ние!
Локомотив Пловдив Спортклуб Пловдив

Избрано Видео

На тази дата: 23 Окт.

Новини за Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив

Локо портала

Четири години www.loko-pd.com!

Публикувано на 11 Aug 2012 от

Четири години www.loko-pd.com!

На днешния ден сайтът ни навършва своята четвърта годишнина. Тласнати първоначално от стихията на ентусиазирана обич към Локомотив и Пловдив, с времето стъпките ни в летописа на Клуба и Града ставаха все по-дълбоки, увлекателни, отекващи.

За тези 4 години сайтът изгради авторитет, радвайки се на радушен отзвук от мнозина футболни историци. Нескромно е, но ще кажем, че loko-pd.com няма аналог сред историческите сайтове за български футбол – като дълбочина на изследване, начин на аргументиране, стил за поднасяне на информацията. Наред с това, ние се оказахме единствени, отделили внимание и припомнили за такива събития като:

  • 100-годишнината на футбола в България;
  • 100-годишнината от първия футболен мач в Пловдив;
  • 100-годишнината от първия междуградски мач в България;
  • 85-годишнината от основаването на Българската национална спортна федерация (БНСФ);
  • 85-годишнина от дебютния мач на националния отбор;
  • годишнина от вероятно най-големия „десант” на българска публика – на 10 ноември 1969 г. 8000 българи залели Варшава за мача на националния отбор.

Наши бяха усилията, в сътрудничество с БФС и мнозина футболни историци (включително д-р Алфредо Пьоге, пръв председател на Международната федерация по футболна история и статистика, IFFHS) да възстановим историческата правда спрямо елитната ни футболна група – която днес чества 75-та годишнина.

Многократно повече бяха статиите, посветени на летописа на Пловдивския любимец – каквото прозвище българската преса изковала още в средата на 30-те години за нашия клуб.

Днешният „рожден ден” на сайта съвпадна и с публикуване на годишника „Футболна България 2012/13 г.” – 23-то поредно издание на БФС и „Меридиан мач”. Фигуриращата в него визитка на Локомотив Пловдив окончателно легитимира историческата правда: че клубът с червено-черно-бели цветове тръгнал по неравния си исторически път на 25 юли 1926 година. Денят, когато два клуба от сърцето на Пловдив – Караджа и Атлетик, встъпили в съюз, комуто било орисано да преплита любовта на пловдивчани за десетилетия напред!

Оставете Вашият коментар