Спортклуб Парчевич Славия-Ченгелов Торпедо Локомотив Локо Локо Пловдив Локомотив Пловдив ПФК Локомотив Пловдив Пловдив - това сме ние!
Локомотив Пловдив Спортклуб Пловдив

Избрано Видео

На тази дата: 23 Окт.

Новини за Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив

Локо портала

Локомотив Пловдив – финалите за Купата

Публикувано на 17 Apr 2012 от

Така дошло времето за големия финал. За първи път пловдивските спортклубци достигали до пряк спор за така ценния трофей!

Във времето до 13 октомври обаче те имали пред себе си още едно, последно изпитание. В започналия турнир за общинската купа „Тримонциум” жребият определил да срещнат Ботев на 6 октомври, точно седмица преди финала.

Ала заради многото контузени играчи на Ботев от мач във Варна (3 октомври), Спортклуб кавалерски приел срещата за „Тримонциум” да бъде отложена. Вместо това, за да не останат излъгани очакванията на пловдивската публика, дебри-мачът се състоял неофициално. В него спортклубци повторили резултата отпреди два месеца – 4:0.

И ето, че било време за финала! В дните до него столичната преса отдала дължимото на достойните един за друг съперници: „Двата финалисти за Царската купа са едни от най-добрите тимове в страната. Срещата между софийския представител и този от втората столица се очаква с голям интерес, тъй като в последно време Спортклуб се показа в добра форма. Засега е много рисковано да се предсказва на коя страна клонят шансовете.” (“Дневник”).

„Мачът между Спортклуб и ФК13 обещава да бъде един истински финален мач с всичките му преживявания, устрем и спортсменска борба за крайната победа.” (“Слово”).

“Състезанието се очаква с особен интерес, тъй като двата тима представляват извънредно сериозни противници.” (“Утро”).

Такава била настройката в София – на уважение и респект към двата съперника. Колкото до Пловдив… с вълнение, ентусиазъм и вяра, тимът в червено-черно-бяло и неговите привърженици тръгнали заедно към финалния мач. В самия негов ден и пловдивската преса била със своя тим: „Вчера по обед тимът на Спортклуб е пристигнал в София с много спортисти от града ни.” (“Правда”);

Илюстрация 8

Илюстрация 8

Илюстрация 9

Илюстрация 9

“Днес в София ще се срещнат във финална борба за завладяване на купата на Н.В. Царя нашият представител в националната дивизия “Спортклуб” и “Ф.К.13”. Двата тима са с известност и с много зарегистрирани победи и затова интересът към днешното състезание е твърде голям. Един отраден факт е, че по тоя случай г. министърът на железниците е благоволил да разреши да се пътува с 50 на сто намаление до София и че числото на гостите надвишава цифрата 500. Ние като имаме предвид добрата стойност на тима на “Спортклуб”, неговата борчественост, устрем и техника на играчите му, имаме основания да предполагаме и искрено да желаем купата отново да бъде донесена в Пловдив от спортклубци. Ние им пожелаваме добър успех!” (“Последни новини”). (ил. 8, 9)

Оставете Вашият коментар