Спортклуб Парчевич Славия-Ченгелов Торпедо Локомотив Локо Локо Пловдив Локомотив Пловдив ПФК Локомотив Пловдив Пловдив - това сме ние!
Локомотив Пловдив Спортклуб Пловдив

Избрано Видео

На тази дата: 22 Окт.

1982г. Мартин Керчев - българин, полузащитник; юноша на Локомотив (Русе); играл в Локомотив (Русе) (1999/01, В група), Чикаго (Тръстеник) (2001-есен), Академик (Свищов) (2002-пролет, Б група), Спартак (Варна) (2002/03, А група), ЦСКА (София) (2003-есен, А група), Видима-Раковски (Севлиево) (2004-пролет/05, А група), Славия (София) (2005/09, А група), Черно море (Варна) (2009-есен, А група), Локомотив (Мездра) (2010-пролет, А група), Локомотив (Пловдив) (2010-есен, А група); Мачове/голове в А група: 143/11; Мачове/голове за Локомотив (Пловдив): 10/0; Дебют за Локомотив (Пловдив): 31.07.2010 срещу Видима-Раковски (Севлиево) (1:1); Мачове/голове за младежкия национален отбор: 8/1 (2002/03)

1951г. Локомотив (Пловдив) - Академик (София) 0:0, Купа на Съветската армия, 1/2 финал, 2-ри мач

1961г. Александър Тасев - собственик на Локомотив (Пловдив) (2005-пролет/2007-пролет)

Новини за Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив

Локо портала

Обръщение

Публикувано на 01 Oct 2012 от

Заради работата по „Оттук започва любовта” единият от авторите – Ангел Ангелов, бе определен за „Читател на 2010 г.” и награден с грамота от ръководството на Народна библиотека „Иван Вазов” в Пловдив.

Наистина, впечатляващо е огромното количество проучени източници. Впечатлява също и новаторството на книгата, нейният полиграфически дизайн, стотиците илюстрации. Последното е сред заслугите на другия автор – Владимир Владимиров, който, в качеството си на професионален дизайнер, реставрира стотици снимки, изработи визуалната концепция на книгата и я изгради предпечатно.

По всичко изброено „Оттук започва любовта” няма аналог сред досегашните футболни издания. Друга е обаче нейната най-дълбока отлика. Тази книга се явява последна стъпка от дълъг и трънлив път по възстановяване на историческа правда. По-точно, възстановяване на правдата за корените и ранния летопис на Локомотив Пловдив – които години наред са представяни в ущърб на фактите.

Това знаменателно събитие – на възстановена справедливост, бе легитимирано от Общото събрание на футболния клуб, провело се на 20.05.2011 г. Впоследствие то бе утвърдено от Българския футболен съюз, който актуализира визитната картичка на Локомотив Пловдив и го награди с плакет за 85-та годишнина.

Възстановяването на историческата правда носи огромно морално удовлетворение за нас, привържениците на Локомотив Пловдив. Същевременно, длъжен съм да изтъкна, че легитимирането на автентичните клубни корени представлява абсолютен прецедент за българския футбол – бидейки изключителна рядкост и изобщо за източноевропейския!

Именно такава бе най-заветната и съкровена цел на книгата „Оттук започва любовта” – да се нареди сред последните стъпки в дългия път по възстановяване на историческата справедливост.

Ето защо е изключително важно да се подчертае нейният некомерсиален характер. Тази книга не е „продукт”, а бива схващана като мисия – като дълг да се разкаже истината и отдаде почит към множество именити личности.

Стремежът е тя да стане „бестселър”, тоест „най-продавана” – ала задължително на най-ниската възможна цена. Книгата има морални въжделения и затова издателската й стратегия следва желанието тя да достигне до максимален брой хора.

Колкото до средствата, които биха се събрали от продажбата й – предвижда се част от тях да се дарят за обществени инициативи. Освен идеята за подпомагане детската школа на клуба, визираме най-вече начинание, наскоро подето от Клуба на привържениците на Локомотив. То цели да възстанови поселището на тракийското племе беси, намиращо се на броени метри от стадион „Локомотив” в парк „Лаута”. Едновременно, привържениците насочваме усилия за издигане на нова северна трибуна на стадиона, която да приюти зала за различни спортове, както и музей на Локомотив.

В това начинание Клуба на привържениците си партнира с Международната фондация за българско наследство „Проф. Петър Детев”. Постигането на тази мечта би превърнало комплекса „Локомотив” в място за пълноценен отдих и развлечение на пловдивчани, но още по-важно – би откроило древния произход на нашия град. Ще осветли по несъмнен и отдавна назрял начин факта, че Пловдив е най-старият европейски град!

Именно в това начинание ще бъде вложен част от приходът на книгата „Оттук започва любовта”. Този дарителски акт би бил изцяло съзвучен с нейния идеалистичен замисъл.

Оставете Вашият коментар