Спортклуб Парчевич Славия-Ченгелов Торпедо Локомотив Локо Локо Пловдив Локомотив Пловдив ПФК Локомотив Пловдив Пловдив - това сме ние!
Локомотив Пловдив Спортклуб Пловдив

Избрано Видео

На тази дата: 22 Окт.

1982г. Мартин Керчев - българин, полузащитник; юноша на Локомотив (Русе); играл в Локомотив (Русе) (1999/01, В група), Чикаго (Тръстеник) (2001-есен), Академик (Свищов) (2002-пролет, Б група), Спартак (Варна) (2002/03, А група), ЦСКА (София) (2003-есен, А група), Видима-Раковски (Севлиево) (2004-пролет/05, А група), Славия (София) (2005/09, А група), Черно море (Варна) (2009-есен, А група), Локомотив (Мездра) (2010-пролет, А група), Локомотив (Пловдив) (2010-есен, А група); Мачове/голове в А група: 143/11; Мачове/голове за Локомотив (Пловдив): 10/0; Дебют за Локомотив (Пловдив): 31.07.2010 срещу Видима-Раковски (Севлиево) (1:1); Мачове/голове за младежкия национален отбор: 8/1 (2002/03)

1951г. Локомотив (Пловдив) - Академик (София) 0:0, Купа на Съветската армия, 1/2 финал, 2-ри мач

1961г. Александър Тасев - собственик на Локомотив (Пловдив) (2005-пролет/2007-пролет)

Новини за Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив

Локо портала

България срещу Италия: началото

Публикувано на 18 Sep 2012 от

Такива страсти предизвикал първият футболен сблъсък на България и Италия. Той се превърнал в истинско събитие за младия български спорт. А резултатът, но най-вече духът и устремът, които българите отново демонстрирали – им донесли искреното уважение на съперника.

Впрочем, нека завършим с два отзива.

Генерал Вакаро, водач на италианския тим: „Не ще и съмнение, че резултатът е изненадващ. Не бих преувеличил даже, ако кажа, че вие можеше и да спечелите. Явно е също, че този резултат е от значение за реномето на нашия тим, който въпреки че е „Б” има победи върху най-добрите европейски тимове. Трябва да призная, че ний имахме един черен ден. Нашият тим не игра добре.

Възхитен съм много от това, което видях. Вашите футболисти, въпреки че бяха по-лоши техници, се бориха с такъв дух, желание и упоритост, че просто учудваха. Резултата напълно заслужават.”

Коломбари, капитан на тима: „Резултатът за нас е загуба. Не играхме добре, но аз мисля, че това е плод на нашата прекалена сигурност в успеха. Безспорно е, че пътят и мачът с Будапеща оказаха своето влияние, обаче в София ние излезнахме на игрището с убеждението, че имаме насреща си неособен противник. Готвихме се за една демонстративна борба и лека победа. Не сме криви, защото така ни бе представен вашият футбол. Играта, която ни се представи насреща от българите, ни просто смая. Объркахме се и скоро разбрахме, че не победа ще гоним, а трябва да се спасяваме да не загубим. Хареса ми бързината на вашия футбол. Технически сте обаче доста назад. Липсват точни подавания и бързо действие пред гола. Липсва ви и голяма издръжливост. Имате обаче вратар, за когото може да се завижда.”

Оставете Вашият коментар