Спортклуб Парчевич Славия-Ченгелов Торпедо Локомотив Локо Локо Пловдив Локомотив Пловдив ПФК Локомотив Пловдив Пловдив - това сме ние!
Локомотив Пловдив Спортклуб Пловдив

Избрано Видео

На тази дата: 22 Окт.

1982г. Мартин Керчев - българин, полузащитник; юноша на Локомотив (Русе); играл в Локомотив (Русе) (1999/01, В група), Чикаго (Тръстеник) (2001-есен), Академик (Свищов) (2002-пролет, Б група), Спартак (Варна) (2002/03, А група), ЦСКА (София) (2003-есен, А група), Видима-Раковски (Севлиево) (2004-пролет/05, А група), Славия (София) (2005/09, А група), Черно море (Варна) (2009-есен, А група), Локомотив (Мездра) (2010-пролет, А група), Локомотив (Пловдив) (2010-есен, А група); Мачове/голове в А група: 143/11; Мачове/голове за Локомотив (Пловдив): 10/0; Дебют за Локомотив (Пловдив): 31.07.2010 срещу Видима-Раковски (Севлиево) (1:1); Мачове/голове за младежкия национален отбор: 8/1 (2002/03)

1951г. Локомотив (Пловдив) - Академик (София) 0:0, Купа на Съветската армия, 1/2 финал, 2-ри мач

1961г. Александър Тасев - собственик на Локомотив (Пловдив) (2005-пролет/2007-пролет)

Новини за Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив

Локо портала

България срещу Италия: началото

Публикувано на 18 Sep 2012 от

Почивката.

Публиката оживено спори. Мнозина отиват в гардероба на играчите, за да ги поздравят и насърчат. Водят се интересни спорове между италианската колония и наши българи. Закачки и смехове.

Второто полувреме

Ударът е на българите. Нападенията са равни, но личи, че италианците влагат всичко, за да победят. Нападенията на Италия се правят главно чрез Кини, лявото крило. Фаул на българите и силен удар по земята. Дермонски спасява. Той е най-добрият и сега от нашия тим.

Българският тим играе вече с ниска игра и много комбинирано. Рафаилов ударен напуска за 5 минути и Кръстевски (Славия) го замества. До 20 минута играта е пред гола на Италия. Рафаилов подава на Пешев; този прибегва, минава Коломбари и подава на Лозанов, който задържа за малко топката, лъже с тялото си и издебва момента да подаде на Стоянов. Велю спира топката и с бавен отмерен удар праща топката в левия ъгъл на гола.

2-1 за България

Публиката вече вика и е наскачала от местата си. Хиляди шапки хвърчат във въздуха. Реферът повтаря сигнала си на два пъти, за да бъде чут от играчите. Италия веднага сменява десния бег Инноченти с Винчензо.

Играта е много неравна и на известни места става груба. Италианският тим минава в нападение. Всички играчи са напред и притискат нашите. Дочуват се викове от публиката „За Италия”, „Темпо”. Нашите играчи със стиснати устни играят самоотвержено. Срещу съвършената техника на своя противник те противопоставят своята самоотверженост и борчески дух.

Каменски заема мястото на Габровски, но много несполучливо. В 36 мин. лявото крило Кини приближава нашия гол. Горчев го гони. Кини дава удар в гола. Дермонски, който е излязъл малко напред, скача но само засяга топката с пръсти и тя влиза в гола.

 

Италия 2, България 2

Последните десетина минути италианците имат надмощие, но въпреки това няколко критически моменти пред техния гол стават. Системата на нашия тим, игра на нападателна линия във вид на буквата W, като двете крила и център нападателят стоят напред, а инсайтите назад, на този мач показва, че винаги нападенията са опасни и всеки момент може да се очаква гол.

Краят завари равен резултат, 2 на 2. 

Играта на тимовете

Италианският национален тим притежава съвършена техника. Издръжливи, бързи, големи майстори на висока игра с глава и с опасен удар в гола. По отношение на комбинираната игра може още да се желае от тима.

Нападателната линия, начело с Волк, бе много опасна, но Волк, пазен добре от нашите бегове не можа да се прояви. Халфлинията даде много добра игра. От двата бега Инонченти е бавен. Мазети не е крив за головете, за това може да се сърди на своите помощници. Най-добрият на терена от тима на гостите бе Банкеро.

Българския тим

Даде добра игра. Отличителната негова черта – силен дух, устрем и бързина, проличаха за пореден път. Още малко издръжливост е потребна. Дермонски, въпреки двата гола, бе най-добрият на терена, след него веднага идва Рафаилов. Беговете Мищалов и Горчев добри и бързи, но Горчев допуска някои тактически грешки. Ефремов не даде сигурна игра. Габровски добре.

Ангелов като дясно крило се затвърдява на поста си. Стоянов е водачът на линията. Лозанов, бори се неуморно, удар добър, но трябва още малко скачане на въже за постигане на по-голяма ловкост. Панчев и Пешев спояваха лявата страна. Ако се по-малко увличат да играят само двамата, а дебнат моментите и пласират топката в дясно, ще изпълняват идеално задачата си. Повече удари в гола.  

Рефера

Г. Иванчич изпълни отлично възложената му задача. Умело и съвършено той проведе играта. Показа също, че не винаги се свири дузпа. В ръководството си се приближаваше към това за професионални тимове.

Банкета

Вечерта в големия салон на Дома на инженерите и архитектите, БНСФ даде банкет от 60 куверти на италианските гости.

Водачът на тима, генерал Вакаро на действующа служба, поднесе на БНСФ една бронзова статуя, представляваща футболист, стъпил с единия си крак на топката и поздравляващ с олимпийски знак. Отдолу на специална плочка личи надписът: „От Италианската футболна федерация на Българската национална спортна федерация, София, 17.V.1931 г.” Статуята е висока около 40 см. И поставена в разкошна кутия.

От името на Италианска и Българска търговска банка – София, главният директор г. Бенучи съобщи, че са били приготвени 11 табакери на тима-победител, но тъй като резултатът е равен, то на всеки тим ще се дадат по 5, като за тях се тегли жребие. Двата капитани получават по право.

Щастливците бяха: от италианския тим Гаспари (бег), Авале (халф), Винченци (бег) и Барлие. От българския тим: Горчев и Мищалов бегове, Ефремов и Габровски халфове.

Банкетът продължи до късно при много добро настроение.

Снощи тимът замина с конвенционала за Италия. Един мач, който остави отлични впечатления във всички спортисти, бе този Италия – България.”

Оставете Вашият коментар