Спортклуб Парчевич Славия-Ченгелов Торпедо Локомотив Локо Локо Пловдив Локомотив Пловдив ПФК Локомотив Пловдив Пловдив - това сме ние!
Локомотив Пловдив Спортклуб Пловдив

Избрано Видео

На тази дата: 23 Окт.

Новини за Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив

Локо портала

България срещу Италия: началото

Публикувано на 18 Sep 2012 от

За развоя на мача, неговите перипетии, герои и епилог – отстъпваме своя разказ на развълнуваните слова, които столичният „Утро” предложил: „За първи път у нас гостуваха представителите на италианския спорт и с това поставиха началото на най-сърдечни и приятелски спортни връзки между младежта на двата народа.

Първата среща на футболните национални тимове на Италия и България се състоя в неделя. Интересът към нея бе очакван. Грамадна публика, надминаваща цифрата 20,000 души, следеше състезанието. Рекорд на публика, разбира се и на приход.

Публиката

В 3 и пол. часа започна да се пуска публиката в игрището. За по-малко от 30 мин. трибуните почерняват, а публиката все приижда… Вън от игрището непрекъсната редица от пешеходци, автомобили и трамваи. Полицията с големи усилия задържа реда.

В 5 часа от Двореца съобщават, че Техни Величества няма да присъствуват. Двореца се представлява от г. Груев, подполковник Айрянов, майор Марков и др.

От нашите министри личат в ложите: г. г. ген. Кисьов, Буров, Статев, Смилов и Данаилов. Италианският пълномощен министър г. Кора и югославянският г. Вукичевич са също на мача.

Мача

В 5 и 20 мин. при бурните овации на публиката, наредени в права редица един зад друг, излиза тимът на Италия. Музиката свири „Марча Реале” и всички стават на крака. Италианците от центъра на игрището с олимпийски поздрав приветствуват публиката. След това идват пред главната трибуна и поздравяват още веднъж.

Българският тим излиза. Едва се е подал първият играч и публиката вече вика ура и скача на крака. Музиката свири „Шуми Марица”. Италианският и Българският трикольори се издигат.

Приветствия от страна на БНСФ поднася подпредседателят д-р Ив. Славов и възпоменателно знаме. Отговаря г. д-р Джера. Тимовете надават бойните си викове: италианците „Ейя, Ейя, Ейя”, а нашите – „Ура, Ура, Ура”.

Рефера г. Иванчич

От Унгарската футболна реферска колегия поема ръководството на играта.

Тимовете

Съставите на двата тима са, Италия: светлосини фланели и бели гащички. Вратар Мазети, бегове: Инночентини-Гаспари; халфове: Монтесанто-Коломбари (капитан на тима)-Авале; нападатели: Патри-Банкеро-Волк-Мацони-Кини.

България: форма червени фланели и черни гащички. Вратар Дермонски; бегове: Горчев-Мищалов; халфове: Габровски-Рафаилов-Ефремов; нападатели: Ангелов-Стоянов (капитан на тима)-Лозанов-Пешев-Панчев.

Играта

  В 5 и пол. часа реферската свирка дава ход на играта. Ударът е на Италия. Топката се понася към нашия гол, но двата бега – Мищалов и Горчев, със силни удари изпращат топката в полето на Италия. Първите 5 мин. инициативата е на българите.

Италианските играчи започват висока игра, стигат пред нашата врата и Волк дава удар вън. Веднага топката се пренася пред техния гол. Панчев посреща и дава първия удар в гола. Вратарят лови.

От аут топката се застоява малко в центъра и Коломбари подава на Волк, но реферът бди и обявява офсайд. Волк е недоволен и при спряна игра праща топката в мрежата. Публиката ръкопляска и се смее.

Българският тим се увлича във високата игра на италианците, но все повече личи, че се мъчи да играе комбинирано, докато Италия играе индивидуално. Нападенията си България прави чрез дясната страна, където Стоянов и Ангелов, подпомогнати добре от Габровски, успяват да се наложат на своите противници. Няколко нападения на италианската врата се отбиват лесно от вратаря.

Десният инсайт на гостите Банкеро прави най-опасните нападения, сам той се бори за топката и повежда нападенията. Волк, опасният техен играч, е добре пазен.

Постепенно играта на българите става с ниски топки и с това започват да имат преимущество. Италия още играе солова игра и то висока. Не може да се откаже, че при борба за отнемане топката с глава винаги печелят италианците, световната им слава за майстори на високата игра се потвърди.

В 34-та минута централният нападател Волк напредва с топката към нашия гол. Рафаилов го гони. Волк успява да даде от 4 метра слаб удар. Горчев се изпречва и Дермонски пропуска много лошо топката.

1 – 0 за Италия

От центъра играта пак се води пред вратата на българите, но едно неочаквано нападение на нашия тим пренася играта и в 36 мин. топката минава от Панчев в Пешев. Настава борба пред италианския гол. Топката се отбива от Инноченти, но върви по земята. Лозанов дебне и с бомбен удар я праща в мрежата.

1 – 1

 Публиката със силни викове поздравлява тима си. Стават няколко фаули и на двете страни. Ангелов получава от Рафаилов топката. Излъгва Монтесанто и стига пред гола на 3 метра. Там го посрещат бега Гаспари и вратаря Мазети, които след борба му отнемат топката.

Полувремето завършва при равен резултат. Повече опасни моменти се създават от нашия тим.

Оставете Вашият коментар